AeroPress – bryggeguide!

In AeroPress, Bryggeguide, Kaffe by bryggeadmin3 Comments

AeroPress er en fantastisk bryggemetode, og den jeg bruker mest hjemme! Når man skal ha kaffe kun til seg selv, for eksempel en tidlig morgen, er det helt perfekt å lage en kopp på AeroPress! Det er kort ekstraksjonstid og selv om man gjør det veldig nøye tar det aldri lang tid å få en ferdig kopp kaffe. Dette skal være en generell bryggeguide som skal fungere bra som en standardoppskrift og et godt utgangspunkt for å prøve videre! Så kommer det nok mer spesifikke bryggeguider fra tid til annen, tiltenkt en gitt kaffe!

Utstyr

  • AeroPress
  • Kaffe
  • Vannkoker
  • Vekt
  • Timer
  • Kopp eller kanne til å presse i.
  • Noe å røre med

Mål

  • 18,0 g kaffe
  • 250 g vann
  • Kverningsgrad så vidt grovere enn filter.

 

 

Fremgangsmåte

Vei kaffe og kok opp vann.

Hell varmt vann i AeroPress og i det du skal presse i (koppen) for å forvarme – skyll også filteret, da fjerner du papirsmak.

Etter forvarmingen heller du den kvernede kaffen i AeroPressen – ha AeroPress stående “opp ned”, og på en vekt, slik at du må snu den før du skal presse. Jeg brygger alltid på denne måten for å ha best mulig kontroll med ekstraksjonstiden og hindre at underekstrahert kaffe(nærmest vann ofte) renner gjennom for tidlig.

Start tiden, hell i alt vannet og rør et par runder. AeroPress står altså på en vekt, så du ser når du har nådd 250 g vann.

La det stå til klokken viser 1:00, ett minutt, sett på filteret, snu og press!

Voila!

AeroPressing

 

Lure knep

Rett før du snur AeroPressen kan du presse litt mens den står “opp ned” slik at det hvite skummet kommer ut gjennom det som da er toppen. Dette skummet smaker bare bittert, og du vil ikke ha det med.

Et triks jeg gjerne gjør i tillegg er å stoppe litt før du har presset helt ned. Det er av samme grunn, for selv om du gjør det over vil det fortsatt ligge igjen bittelitt skum. Med begge er du ganske sikret 🙂

 

Fungerer fint på tur også :)

Fungerer fint på tur også 🙂

Comments

  1. Pingback: Månedens kaffe – januar! | Bryggehygge

  2. Pingback: Etiopia Chelba – månedens kaffe februar | Bryggehygge

  3. Pingback: Månedens kaffe mai – Kenya Gathaithi | Bryggehygge

Leave a Comment