Etiopia Chelba – månedens kaffe februar

In Anmeldelse kaffe, Cupping, Kaffe by bryggeadminLeave a Comment

Vinteren er på hell, og god kaffe må til!

En av de kaffene jeg drikker mye av for tiden er en etiopisk kaffe ved navn Chelba. Denne blir dyrket i det velkjente Yirgacheffe-området i Etiopia. Yirgacheffe er kjent for kaffer med florale og sitrusaktige aromaer med en lett munnfølelse. Det er ca 700 bønder som leverer kaffe til Chelba vaskestasjon. Disse eier i gjennomsnitt 2 hektar hver med jord. De har også andre avlinger enn kaffe, og noen har husdyr i tillegg. Dette er veldig vanlig hos små bønder som dette. Det er mer fin informasjon på denne siden!

Som sort kaffe har Chelba en duft av blomster og sitrusfrukter, den er veldig lett i munnen og i smaken finner jeg mye sødme, frukter som plomme og hint av stjernefrukt. Veldig balansert og fin!

Jeg har hatt gleden av å brygge den som espresso også. Der er også duften preget av blomster og sitrus, men i smaken er det tydeligere sitruspreg – samtidig som sødmen glir over i noe vaniljeaktig! Utrolig god 🙂

Den har vært brukt av flere brennerier, men den jeg har hatt gleden av å smake er brent av Jacu!

Jeg har fått gode resultater med denne på både AeroPress, V60 og Chemex – link til bryggeguider ved å trykke på navnene!

Etiopia Chelba

Leave a Comment