Kaffe i Hamburg

In Anmeldelse kafé/restaurant, Anmeldelse kaffe, Kaffe by bryggeadminLeave a Comment

Siste helgen i august var jeg i Hamburg med kjæresten min. Målet i seg selv var ikke kaffe, men man stikker selvfølgelig innom noen steder. På forhånd søkte jeg råd i denne Facebookgruppen for å få tips til gode steder. Og innen få minutter var det en lang liste, gøy! Jeg var innom kun to av dem, pluss et sted vi datt innom for frokost som overraskende(for oss) serverte kaffe fra Solberg & Hansen.
Stedet med SH var The Coffee Shop, som lå i et veldig fancy strøk med dyre butikker(bak rådhuset) og var derfor kanskje litt overpriset på noe kaffe. De hadde en del premier fra tyske mesterskap, men det var litt opp og ned på kunnskap og kvalitet hos de forskjellige ansatte. Enkel espresso og enkel cappuccino stod på min meny. En blend, som er veldig vanlig der, relativt mørkt brent(litt usikker på om SH brant denne også). Jeg foretrekker den nordiske stilen. Cappuccinoen hadde perfekt melk, bra temperatur(ikke for varm), men selvfølgelig var espressoen i bunnen også for mørk her. Bagelen var ganske god! Som nevnt var det litt dyrt, men absolutt kjekt mtp. at kaffe fra andre land knytter kaffeverden sammen.

The Coffee Shop

The Coffee Shop

Det neste stedet var Milch (som betyr melk) – dette var en av anbefalingene. De serverer ikke sort kaffe, men fokuserer på espressobasert drikke. Et utrolig stilig sted, lyst og åpent, kanskje noe upersonlig – men veldig urbant. Noen sitteplasser inne, og endel på fortauet utenfor. Espressoen her var også en blend, men noe lysere brent enn på The Coffee Shop. Denne var god, og veldig bra i en cappuccino – perfekt melk, perfekt temperatur. De gjorde en kul ting med maten, med at rundstykkene lå hele i display, også stod det de skulle fylles med på en lapp – så ble de smurt på bestilling. Digg frokost eller lunsj!

Etter dette stakk vi innom Public Coffee Roasters, ganske fin tur å gå mellom disse to stedene og. Et veldig koselig sted, sånn passe antall sitteplasser inne og noen få stoler utenfor på et smalt fortau. Disse brenner sin egen kaffe, og gjør det ganske bra. De lagde også Cold Brew, men var dessverre tom den dagen vi var innom! Jeg drakk en Yirgacheffe-kaffe, nærmere bestemet fra Sede, brygget på V60. Kaffen fremstod som en veldig typisk Yirgacheffe (og dermed ekstremt god – min ikke-kaffedrikkende kjæreste likte den) med blomsteraktig aroma, smak av sitrus og bergamot, utrolig lett munnfølelse – nærmest som te. Jeg vet ikke hva som gjør det, om det er omgivelse, vannet som blir brukt, lite tilgang på lysbrent kaffe forøvrig, eller noe annet – men her hjemme på cuppingbordet med etiopiske fra Jacu og Tim Wendelboe fremstod den som mye mørkere. Fortsatt god, fortsatt de nevnte smaker og aromaer, men bak et teppe av litt for mørk brenning. Ikke overdrevet mørk, men endel mørkere enn de flinkeste i Norge.

Det er flere steder jeg gjerne skulle besøkt, og det blir nok flere muligheter der – men konklusjonen så langt er at man absolutt finner god kaffe i Hamburg, og at man finner spesialkaffefolk som vil satse på gode råvarer! Det er gøy!

Leave a Comment