Kenya Gaturiri – Månedens kaffe juli

In Anmeldelse kaffe, Kaffe by bryggeadminLeave a Comment

En av mine favoritter så langt i år fra Kenya er Gaturiri, brent av Jacu. De har to avlinger, en av AA og en av PB. Bønnene er av typen SL28 og SL 35, mens AA og PB er sorteringer av størrelsen (og kvalitet). I tilfellet der man får PB, eller peaberry, vokser det kun én bønne i bæret, som angivelig gir mer intensitet i smaken enn ved den vanlige situasjonen med to bønner i bæret. Det opplever jeg at er tilfellet med Gaturiri også.

Gaturiri ligger i Nyeri-distriktet ved den sørlige delen av Mount Kenya, og er en av fire vaskestasjoner ved Barichu Co-operative Society. De dyrker kaffen ved 17-1800 meter over havet. Kaffen dyrkes i vulkansk jord, noe som ofte får litt av æren for den fruktige stilen og syrligheten man forbinder med kenyansk kaffe. Kaffen fermenteres ved bruk av elvevann fra Kirigu-elven, kaffen er vasket, og tørkes så på tørkesenger i solen.

Jeg opplever en kaffe som er leskende, har bra sødme, og de sitrusaktige notene vi liker så godt i kenyansk kaffe. Det er peaberryen jeg har testet mest, og den gjør seg bra både på Aeropress, V60 og Chemex – og Syphon. Jacu har også en espressobrenning av denne, som funker veldig bra – masse frukt, intens sitrus og leskende!

Få tak i denne kaffen, perfekt til sommeren 🙂

Leave a Comment