Månedens kaffe – desember

In Anmeldelse kaffe, Kaffe by bryggeadminLeave a Comment

Jacus julekaffe!

I år, som i fjor, har Jacu gjort en kjempebra brenning av denne kaffen fra Den Dominikanske Republikk. Den er ikke for mørkt brent, men heller ikke for lyst, så den får en utrolig passende fylde. I munnen oppleves den med en gang som lett, utvikler seg ikke til det tørre, men er bløt og deilig i avslutningen.  Når jeg lukter på den får jeg assosiasjoner til søte rotfrukter og hasselnøtter – og det er jo julen! Den smaker litt søtt fruktig, nøtteaktig med et hint av appelsin. I avslutningen beveger sødmen seg veldig mot marsipan. Jeg må si at Jacu har truffet veldig bra med valget av sin julekaffe!

Den har fylden du trenger for å komme deg i gang i løpet av den sene julefrokosten, friskheten du vil ha ved siden av småkakene og sødmen du lengter etter når du har fått i deg all den deilige julematen!

Kaffen dyrkes på en gård ved navn Don Jiménes – en av de eldste i Den Dominikanske Republikk, grunnlagt i 1930. Plantasjen ligger mellom 1200 og 1400 moh. og kaffen vokser dermed i en god høyde for kaffedyrking, med gode værforhold og et rikt jordsmonn. Kaffen er av bønnetypen Caturra, som gir enda mer mening til smaksbeskrivelsen, og den er vasket. På Don Jiménes høster de kaffen sin mellom mars og juni og etter vaskingen tørkes den i solen.

Jeg anbefaler å brygge denne på V60, eller Chemex hvis du vil ha til flere eller bare mer selv 🙂

 

Julekaffe3

 

 

Leave a Comment