Månedens kaffe – januar!

In Anmeldelse kaffe, Kaffe by bryggeadminLeave a Comment

Denne kaffen er ikke i sesong, men den har holdt seg utrolig bra – utrolig lenge! Kenya Mutheka er høstet i desember 2014, men har fortsatt et utrolig komplekst aromabilde, interessante smaker og byr på gode muligheter for mange gode kaffeopplevelser.

Disse bønnene tørr-fermenteres i 12-16 timer i en tank før de flyttes over til en tank med vann – dette motvirker over-fermentering. Etter fermentering vaskes kaffen for så å tørkes til fuktigheten i bønnene er tilfredsstillende lav. Tim Wendelboe har alltid god info på sine nettsider!

Vaskestasjonen heter Chorongi og er en del av Mutheka Coffee Farmer’s Society som består av mer enn 5600 aktive medlemmer. Ca. 1000 av disse er tilknyttet Chorongi. Chorongi får bistand i opplæring av bønder gjennom en organisasjon som kalles Coffee Management Services (CMS) hvor langtidsmålet er å øke produksjonen av kaffe. De har seminarer med tittelen Good Agricultural Practice året rundt, og de ønsker å etablere et transparent system der kunden får levert kvalitet og bonden godt betalt. Ved god innsats har man økt produksjonen til Mutheka Farmer’s fra mindre enn 50 000 kg i 2010/2011 til over 230 000 kg i 2014/2015.

Jeg har prøvd Mutheka brent av både Jacu og Tim Wendelboe i det siste. Begge har en fruktighet og en syrlighet man forventer av en kenyansk kaffe. Jacus brenning har litt mer fylde og søt frukt, og Tims er lettere i stilen. Dette er en kompleks kaffe av meget høy kvalitet som jeg vil anbefale dere å teste!

img_5662-1
Jeg syns den gjør seg godt på Aeropress! Benytt gjerne min bryggeguide som utgangspunkt, og prøv dere frem. Kos dere!

Leave a Comment