Månedens kaffe juli – Etiopia Warqee

In Anmeldelse kaffe, Kaffe by bryggeadminLeave a Comment

God sommer!

Det er tilgjengelig mye god kaffe for tiden, spesielt fra Afrika. Det er ikke lett å velge ut én anbefaling blant disse, men en jeg har likt godt og brygget mye er Etiopia Warqee fra Jacu. Det er en vasket kaffe, av bønnetypen man kaller heirloom fra en våtmølle i Kochere i Yirgacheffe-regionen. Heirloom blir ofte oversatt med tradisjonelle etiopiske, da det kan være vanskelig å stadfeste nøyaktig hvilke bønner som brukes, fordi det er ofte mange hundre bønder som leverer kaffe til ett kooperativ.

etiopiawarqee

Yirgacheffe er kjent for lette kaffer, med blomsteraktige aromaer og søte frukter og bær i smaken. Dette er ikke feil her heller, men jeg opplever at den er fyldigere enn mange etiopiske kaffer – og det passer ekstremt godt! Den er det jeg vil kalle litt mindre enn middels fyldig, har blomster i aromaen i tillegg til søt frukt. Jeg finner smak av søte frukter, som fersken, og noe blomsteraktig her og. Men det er tydelig dominerende sødme, veldig lav bitterhet og en mild og balansert syrlighet. Jeg syns Jacu har truffet veldig godt med brenningen her, og de leverer en balansert og ren kaffe.

Denne gjør seg kjempegodt på V60 – trykk her for link til bryggeguide. Jeg har også testet med 20 gram kaffe, 300 gram vann og 45 sekunder Blom – inspirert av Odd-Steinar Tøllefsens konkurranseoppskrifter. Det fungerer også svært godt!

Leave a Comment