Månedens kaffe – september

In Anmeldelse kaffe, Cupping, Kaffe by bryggeadminLeave a Comment

Vi skriver september og sommeren har endelig kommet til Bergen!

Det betyr at de lette, fruktige og leskende kaffene fortsatt passer veldig godt. Derfor blir månedens anbefaling nok en fantastisk Kenyansk kaffe!

Kenya Kagongo er en kaffe fra Kirinyaga-distriktet på sørsiden av Mount Kenya. Kagongo er én av 12 vaskestasjoner som sammen utgjør Baragwi-kooperativet. Frukt fra ca 200 000 kaffetrær hos rundt 500 forskjellige bønder blir prosessert på Kagongo. Kagongo bruker ferskvann fra Mukindu-elven i nærheten til vaskingen. Kaffeplantene i området står i vulkansk jord – som ofte får mye av æren for det lette preget og den distinkte syrligheten kenyansk kaffe har. Kaffen dyrkes på 1700-1800 meter over havet.

bilde-20-09-2016-13-29-50

Jacu behandler denne råvaren på en utrolig god måte. Den er utrolig ren og klar, og står som min favoritt fra Kenya i år. Jeg får en lett og leskende munnfølelse, aroma av sitrusfrukter som sitron og lime, litt sitrongress. I smaken finner jeg både søte frukter, sitrusfrukter og bær som bringebær og solbær. Dette er i bunn og grunn en utrolig god kaffe!

Jeg har best resultater med denne på AeroPress og Chemex.

bilde-20-09-2016-13-29-54

Takk til Jacu for lån av bilder. 

Leave a Comment