Mexico Chiapas – Månedens kaffe august

In Anmeldelse kaffe, Kaffe by bryggeadminLeave a Comment

Det er ikke så ofte det er kaffe fra Mexico tilgjengelig i spesialkaffe-Norge, så det er alltid spennende å smake. Tim har nå lansert en fra Tenejapa i Chiapas-distriktet. Han skriver på sine nettsider at han oppdaget denne da han så etter kaffe til danske Noma sin pop-up restaurant i Tulúm tidligere i år.

Kaffen er av bønnetypen Bourbon og Gul Caturra, den gror ca 1640 moh. under skyggetrær og er vasket. Plukkerne er påpasselige med å plukke kun modne bær, og det sorteres også etter plukking. De blir så lagt i kaldt vann over natten før fruktkjøttet fjernes. Kaffen blir så tørrfermentert i plasttanker før den vaskes. Så blir kaffen tørket på tørkesenger av betong i 6-7 dager, hvor de roteres hvert 20. minutt mellom 08:00 og 16:00 om dagen. Om natten lagres den inne. Kaffen sorteres også på dette stadiet.

Kaffen er lett, fruktig og behagelig. Den har smak av søt stenfrukt, bringebær, fersken og har en anelse sitruspreg. Jeg finner også et hint av melkesjokolade. Ganske kompleks, men veldig klar kaffe.

Denne gjør seg veldig godt på Aeropress, og er du i Oslo vil jeg anbefale deg å stikke innom Tim Wendelboe og få den brygget der. Det var et lite parti Tim fikkinn i år, men jeg håper virkelig denne kommer igjen neste år!

Smaker og noterer hos Tim

 

Foto: lånt av Tim og nr 2 tatt av Marikken

 

Leave a Comment